سماق گیاهی است که در بیشتر نقاط دنیا از جمله خاورمیانه، شمال آمریکا و آفریقا رشد می کند. سماق در آشپزی ترکی، عربی و خاورمیانه جایگاه خاصی دارد و بعنوان یک طعم دهنده ی ترش مزه استفاده می شود. علاوه براستفاده بصورت ادویه ، بصورت چای (دم نوش) نیز مصرف می شود.این گیاه خواص زیادی دارد و می تواند در سلامتی انسان اثر گذار باشد.

خواص سماق:

  1. سماق حاوی آنتی اکسیدانهای قوی ( فلاونوئیدها، پلی فنل ها و ویتامین C) است و در نتیجه خاصیت ضد سرطانی دارد.
  2. مصرف این گیاه می تواند در کنترل قند خون موثر و برای بیماران مبتلا به دیابت نوع دو بسیار مفید است.
  3. یک ضد التهاب است که توصیه می شود برای سرماخوردگی و آنفولانزا استفاده شود.
  4. بخاطر خاصیت ضد التهابی به بیماران مبتلا به آرتریت توصیه می شود.( مناسب برای بیماران مبتلا به مشکلات مفصلی)
  5. برای رفع التهابات پوستی بسیار مناسب می باشد.
  6. ادرار آور است و برای رفع عفونتهای ادرای کاربرد دارد.
  7. خاصیت آنتی اکسیدانی سماق ان را به یک گیاه ضدپیری تبدیل کرده است.
  8. کلسترول بد خون را کاهش می دهد و آنتی اکسیدان است در نتیجه از بیماریهای قلبی عروقی جلوگیری می کند.
  9. برای افزایش شیر مادران توصیه می شود.
  10. ضد میکروب و ضد قارچ است. خاصیت ضدمیکروبی سماق از قرون وسطی مورد توجه بوده است.
  11. برطرف کننده برخی از مشکلات تنفسی است.
  12. مانع از سکته مغزی می شود.
  13. در طب سنتی برای رفع برخی از مشکلات زنانگی بکار می رود.
  14. برای درمان زخم ها موثر است.

منابع:

plantshospital

seaofherbs