سماق گیاهی است که در بیشتر نقاط دنیا از جمله خاورمیانه، شمال آمریکا و آفریقا رشد می کند. سماق در آشپزی ترکی، عربی و خاورمیانه جایگاه خاصی دارد و بعنوان یک طعم دهنده ی ترش مزه استفاده می شود. علاوه براستفاده بصورت ادویه ، بصورت چای (دم نوش) نیز مصرف می شود.این گیاه خواص زیادی دارد و می تواند در سلامتی انسان اثر گذار باشد.
خواص سماق:
- سماق حاوی آنتی اکسیدانهای قوی ( فلاونوئیدها، پلی فنل ها و ویتامین C) است و در نتیجه خاصیت ضد سرطانی دارد.
- مصرف این گیاه می تواند در کنترل قند خون موثر و برای بیماران مبتلا به دیابت نوع دو بسیار مفید است.
- یک ضد التهاب است که توصیه می شود برای سرماخوردگی و آنفولانزا استفاده شود.
- بخاطر خاصیت ضد التهابی به بیماران مبتلا به آرتریت توصیه می شود.( مناسب برای بیماران مبتلا به مشکلات مفصلی)
- برای رفع التهابات پوستی بسیار مناسب می باشد.
- ادرار آور است و برای رفع عفونتهای ادرای کاربرد دارد.
- خاصیت آنتی اکسیدانی سماق ان را به یک گیاه ضدپیری تبدیل کرده است.
- کلسترول بد خون را کاهش می دهد و آنتی اکسیدان است در نتیجه از بیماریهای قلبی عروقی جلوگیری می کند.
- برای افزایش شیر مادران توصیه می شود.
- ضد میکروب و ضد قارچ است. خاصیت ضدمیکروبی سماق از قرون وسطی مورد توجه بوده است.
- برطرف کننده برخی از مشکلات تنفسی است.
- مانع از سکته مغزی می شود.
- در طب سنتی برای رفع برخی از مشکلات زنانگی بکار می رود.
- برای درمان زخم ها موثر است.
منابع: