شیر کم چرب از نوشیدنی های ارزشمند، دارای انواع مواد معدنی، ویتامین و پروتئین است.
1- شیر دارای ارزش تغذیه ایی بالایی است:
یک لیوان شیر کم چرب (1 درصد چربی) دارای:
102 کالری
پروتئین:8 گرم
کلسیم: 28 درصد ازمقدار مورد نیاز روزانه
ویتامین B2 (ریبو فلاوین): 26 درصد ازمقدار مورد نیاز روزانه
ویتامینB1 (تیامین): 18 درصد ازمقدار مورد نیاز روزانه
پتاسیم: 10 درصد ازمقدار مورد نیاز روزانه
فسفر: 22 درصد ازمقدار مورد نیاز روزانه
سلنیوم : 13درصد ازمقدار مورد نیاز روزانه
ویتامین B12( کوبالامین): 1.2 میکروگرم
وینامین B6 : پنج درصد از مقدار موردنیاز روزانه
ویتامین A
منیزیم
گاهی شیر با ویتامین D غنی سازی می شود.
2-شیر منبع خوبی از پروتئین با کیفیت است:
شیر منبع غنی از پروتئین با کیفیت است دارای 9 اسید آمینه ضروری است. پروتئین شیر از تحلیل رفتن عضلات که با افزایش سن اتفاق می افتد جلوگیری می کند. همچنین برای ترمیم عضلات بعد از ورزش کردن اهمیت دارد.
3- شیر به حفظ سلامت استخوانها و دندانها کمک می کند.
شیر ترکیب قدرتمندی از کلسیم،فسفر،پتاسیم، پروتئین و ویتامینD است. مصرف شیر از پوکی استخوان و شکستگی آن جلوگیری می کند.
4- حفظ سلامت قلب و مغز
شیر منبع خوبی از پتاسیم است پتاسیم با گشاد کردن رگهای خونی و رفع تنش از آنها، از بالارفتن فشار خون ممانعت می کند و در نتیجه باعث حفظ سلامت قلب می شود.پتاسیم موجود در شیر از سکته مغزی جلوگیری می کند.
(برای آشنایی بیشتر در مورد نقش پتاسیم در بدن کلیک کنید)
منابع: