Eating Well with Canada's Food Guide

نکات مهم تغذیه ای راهنمایی کانادایی تغذیه:

1- هر روز غذاهای متنوع و سالم بخورید.

2- در برنامه غذایی خود روزانه حداقل یکی از سبزیجات سبز رنگ یا سبزیجات نارنجی را قرار دهید.

3- میوه و سبزیجات را سعی کنید بدون نمک یا شکر و یا چربی افزوده میل کنید.

4- میوه و سبزی تازه به آب میوه و آب سبزی ترجیح دارد.

5- حداقل نیمی از غلات مصرفی روزانه (نان،برنج و ماکارونی) را سعی کنید از غلات کامل (دارای سبوس و گیاهک) استفاده کنید. (برای اطلاع درمورد غلات کامل کلیک کنید.)

6- غلات را نیز سعی کنید بدون چربی، شکر یا نمک افزوده شده بخورید.

7- روزانه یک لیوان شیر کم چرب (یک تا دو درصد چربی) میل کنید.

8- از جایگزینهای گوشت مانند عدس و لوبیا و توفو در برنامه غذایی خود بیشتر استفاده کنید.

9-حداقل دو بار در هفته ماهی بخورید.

10-گوشت بدون چربی یا جایگزینهای آن را با نمک و روغن خیلی کم مصرف کنید.

11- ورزش و فعالیت بدنی روزانه را فراموش نکنید.

12- عطش خود را با آب برطرف کنید، یعنی آب بر نوشیدنیهای دیگر ترجیح دارد.

13- بهتر است در خانه غذا بپزید. غذاهای خانگی بر غذاهای بیرون اولویت دارد.

14-به عادتهای غذایی خود توجه داشته باشید.

15-مصرف غذاهای پرنمک، شیرین و غذاهای پرچرب را محدود کنید.

16- هنگام خرید مواد غذایی، برچسب روی آن را بخوانید.

17- به ترفندهای تبلیغاتی مواد غذایی دقت کنید تا شما را به اشتباه نیاندازد.

18- به بشقاب غذای سه قسمتی توجه کنید. نیمی از بشقاب غذا باید سبزیجات باشد، یک چهارم آن مواد پروتئینی و یک چهارم دیگر بشقاب باید غلات باشد که خاصیت سیر کنندگی دارند.

19- بهتر است غذا را درکنار دوستان و خانواده میل کنید و از باهم غذاخوردن لذت ببرید.

20- به غذایی که می خورید توجه کنید و از آن لذت ببرید.( هنگام غذا تلویزیون و موبایل و... کنار بگذارید.)

منبع:

food-guide.canada