چای سیاه ( Black Tea)

چای یک نوشیدنی بسیار پرطرفداردر دنیاست که به علت داشتن آنتی اکسیدانهای فراوان اثرات مثبتی برسلامتی انسان دارد. چای سیاه دارای انواع آنتی اکسیدان، کافئین، تئین، کاتچین و تئوفیلین است. چای مطلوب دارای طعم تلخ و گس می باشد. خاستگاه چای شرق و جنوب چین و ایالت آسام هندوستان است.

 

فواید نوشیدن چای:

1- بهبود تمرکز و افزایش هوشیاری

چای بخاطر داشتن کافئین، تئوفیلین و اسید آمینه  L-theanine باعث افزایش فعالیت مغز، بهبود تمرکز و هوشیاری  بیشتر می شود.

2-موثر در سلامت دهان و دندان

تانن ها و پلی فنلهای موجود در چای، باکتریهایی که باعث پوسیدگی دندان می شوند و همچنین بوی بد دهان را ازبین می برد.

3- کاهش ریسک بیماریهای قلبی

چای دارای گروهی آنتی اکسیدان بنام فلاونوئید می باشد که در حفظ سلامت قلب موثر هستند. عوامل خطر سازی مانند فشار خون بالا یا کلسترول بالا را کاهش می دهند. باعث کاهش التهاب رگهای خونی می شود و خطر گرفتگی شریانها را کم می کند.

4- کاهش ریسک ابتلا به سرطان

پلی فنلهای موجود در چای باعث کاهش رشد سلولهای سرطانی می شوند. همچنین پلی فنل ها مانع از آسیب دیدن DNA سلولی توسط رادیکالهای آزاد می شوند. مصرف چای در کاهش ریسک ابتلا به سرطان تخمدان بسیار موثر است.

5- تقویت سیستم ایمنی

بخاطر تانن ها، آنتی اکسیدانها و کاتچین ها این نوشیدنی می تواند در تقویت سیستم ایمنی بدن موثر باشد.

6- موثر در سلامت روده ها و بهبود هضم

بخاطر خاصیت ضد میکروبی چای، این نوشیدنی برای سلامتی روده ها مفید است و همچنین به هضم بهتر غذا کمک می کند. در ضمن در کم کردن اسهال هم نقش دارد.

7- کاهش ریسک سکته مغزی

8- تسکین سردردهای عصبی

(برای مشاهده انواع سردرد کلیک کنید)

نکات بسیار مهم و قابل توجه:

1- نوشیدن بیشتراز 4 فنجان چای در روز توصیه نمی شود زیرا احتمال ابتلا به آرتریت روماتوئید را مخصوصا در زنان بالا می برد.

2- نوشیدن چای با معده خالی اصلا توصیه نمی شود زیرا می تواند باعث اختلال در فعالیت متابولیکی بدن شود پس بهتر است صبح را با نوشیدن یک لیوان آب گرم شروع کنید ، کمی صبحانه بخورید و بعد چای بنوشید.

 

منابع:

healthline

webmd

cupandleaf

food.ndtv