Healthy School Snack

نوع میان وعده که برای فرزندانمان در مدرسه تهیه می کنیم بسیار مهم است کودکان و نوجوانان در حال رشد هستند و به مواد مغذی و انرژی زا نیاز دارند. اگر برای کودکان میان وعده تهیه می کنید کمی خلاقیت بکار برید و سعی کنید علاوه بر مغذی بودن میان وعده ،کمی هم شکل ظاهری جالب و اشتها برانگیز داشته باشد.

برای میان وعده مدرسه چه چیز مناسب تر است؟

1- میوه و سبزیجات

بیشترین قسمت میان وعده بچه ها باید میوه و سبزیجات باشد تا انواع ویتامینها و فیبر کافی را دریافت کنند. می توانید از میوه های خشک شده نیز استفاده کنید. میوه را بصورت کامل، تکه شده یا به شکل  سالاد میوه آماده کنید.(میوه ها مانند: سیب، گلابی، پرتقال،نارنگی،توت فرنگی، بلوبری،موز، انگور، کیوی، انار(دانه شده)،هلو،زردآلو، آلو،قیسی و خرما) سبزیجات را نیز می توان بصورت خام یا بخار پز شده تهیه کرد. حتی می توانید سبزیجات را بصورت سالاد یا دیپ تهیه کنید(برای مشاهده دستور تهیه دیپ سبزیجات کلیک کنید) (سبزیجات مثل هویج،گل کلم، بروکلی، خیار، گوجه فرنگی،کدو، فلفل دلمه.)

2-لبنیات کم چرب

لبنیات منبع خوب کلسیم هستند و برای حفظ سلامت استخوانها لازمند.شیر کم چرب گزینه خوبی برای میان وعده است همچنین می توانید از ماست و پنیر کم چرب نیز در تهیه اسنک(میان وعده) استفاده کنید.

3-آجیل و مغزجات

آجیل سرشار از انرژی،پروتئین و ویتامین است و مقداری آجیل( گردو،بادام، بادام زمینی،تخمه کدو، تخمه آفتابگردان،پسته و آجیل سویا) می تواند مفید باشد.

4-غلات سالم

بچه ها تمایل زیادی به کیک، کلوچه و بیسکوئیت دارند ولی از آنجایی که این مواد غذایی از آرد سفید، مقدار زیادی شکر و چربیهای اشباع و ترانس تهیه می شود؛ برای بچه ها توصیه نمی شود. بهتر است کراکر ها و بیسکوئیتهای تهیه شده از غلات کامل و سبوس دار تهیه کنید (در بعضی کشورها خوراکی بنام گرانولا وجود دارد که از جو پرک تهیه شده و از آن همراه با عسل و دارچین، کشمش و گردو اسنکهای سالم و خوشمزه تهیه می کنند.) مخلوط گندم و شاهدانه نیز مناسب است.

5- نوشیدنی ها

آب، شیرکم چرب،شیر سویا و آب میوه طبیعی که در منزل تهیه شود توصیه می شود. از آبمیوه های آماده و انواع نوشابه پرهیزکنید.

نکته: میان وعده های سالم فوق علاوه بر کودکان و نوجوانان برای بزرگسالان نیز توصیه می شود.

نمونه هایی از میان وعده های سالم:

میوه(توت فرنگی و بلوبری) سبزیجات( هویج و خیار) آجیل و نان (تهیه شده از گندم کامل) و پنیر 

در کنار سبزیجات ظرف حُمص (تهیه شده از نخود) قرار گرفته که بعنوان سس سالم استفاده می شود.

تخم مرغ آب پز برای تامین پروتئین بسیار ارزشمند است. 

گرانولا تهیه شده از جو پرک،عسل و کشمش، بسیار مغذی است.

نان سبوس دار همراه با کره بادام زمینی،سیب و دارچین

منابع:

cspinet

momables